Fettjeåfallet

Fettjeåfallet en vacker försommardag

Fettjeåfallet är ett av Sveriges högsta vattenfall med sina dryga 60 meter. Det är också ofta utsett till ett av Sveriges mäktigaste och vackraste vattenfall. Hit går både locals och gäster för att njuta en stund och kanske doppa tårna i det svalkande vattnet.

Vandra till fallet

Att vandra till fettjeåfallet är en trevlig och äventyrlig vandring på ca 3 kilometer enkel väg från parkeringen- För att komma till starten av leden tar ni bil eller cykel och beger er till andra sidan sjön, från byn sett. Ca 2 kilometer efter Hotell Klövsjöfjäll ser ni parkeringen på vänster sida (den är inte så stor). Vandringen är ca 2,5 kilometer enkel väg och leder är ganska kuperad så ta det försiktigt. Vissa delar av leden får anses som ganska svår på grund av en del stenar och rötter som sticker upp.

Bidra till utveckling

Leden till Fettjeåfallet är en av områdets mest belastade vandringsleder. Just nu pågår därför en insamling för att möjliggöra underhåll och upprustning av leden. Det lokala Destinationsbolaget är initiativtagare tillsammans med de lokala markägarna. Swisha ditt bidrag. Läs mer här. 

Sevärdheter i Klövsjö

Friluftsliv i Klövsjö

Friluftsliv i Klövsjö Klövsjöfjällen erbjuder en oändlig lekpark för både stora och små. Vackra vyer, lättillgängliga äventyr och aktiviteter. Vare…

Badplatsen

Badplatsen i Klövsjö Badplatsen i Klövsjö ligger nära byn och nås enkelt både med bil, cykel och till fots. Badplatsen ligger vid…

Klövsjö kyrka

Klövsjö Kyrka Klövsjö kyrka kallas inte sällan för en av Sveriges vackraste kyrkor, vi tror kanske inte att det bara…

Sajten drivs ideelt med stöd av våra sponsorer